خبر هوشمند فهام fehamnews

سردبیر روزنامه سیاست روز؛

شناسه خبر : 487 1403/02/10
رئیس مجلس باید فراجناحی باشد و همه نمایندگان را در یک قاب ببیند

به گزارش پایگاه خبری شورای وحدت،سردبیر روزنامه سیاست روز گفت: رئیس مجلس باید فردی باشد که بتواند مناسبات مجلس را به خوبی برقرار کند و از ظرفیت‌های بالای مجلس برای اداره کشور و حل مشکلات بهره بگیرد.
 
محمد صفری سردبیر روزنامه سیاست روز در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به کاهش آمار مشارکت در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله قابل توجه در انتخابات اخیر، کاهش مشارکت مردم، به‌ویژه در تهران بود. هر‌چند در پروسه انتخابات نماینده یا رئیس‌جمهوری که منتخب می‌شود، نماینده و رئیس‌جمهور آحاد مردم است، اما کاهش مشارکت مسئله‌ای است که نمی‌توان به آن بی‌توجه بود. قطعا وجود مشارکت بالا می‌تواند ضامن تشکیل مجلس و دولت قوی باشد. اما در هر صورت این دوره از انتخابات هم برگزار شد و البته مرحله دوم آن در برخی شهر‌ها و استان‌ها مانند تهران باقی است.
 
وی در ادامه گفت: مرحله دوم همواره با مشارکت کم‌تری از مرحله اول برگزار می‌شود. در مرحله اول هم شرکت‌کنندگان در انتخابات، به همه اسامی لیست‌ها توجه نکردند و بیشتر به اسم‌ها و شخصیت‌های مطرح‌شده رای دادند. برخی افراد هم بر اساس جریان فکری و سیاسی که داشتند به نامزد‌هایی رای دادند که این امر را ثابت می‌کند. پراکندگی نفرات برگزیده شده در انتخابات نشان میدهد که اسامی دو نامزد از حزب‌های مختلف در یک برگه رای ثبت نشده، برای همین است که عرض میکنم جنس رای‌ها با هم تفاوت دارد.
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه تصریح کرد: تعداد زیادی از برگزیدگان فعلی مجلس تازه‌کار هستند و تعداد قابل توجهی هم از نمایندگان سابق، نمایندگان پیشین که کارنامه دارند یعنی سوابق کاری آنها برای افکار عمومی روشن است، برخی مردود، برخی تجدید، برخی هم تک ماده، برخی هم قبول، اما از همین جمع باز هم در مجلس دوازدهم حضور دارند، اگر مجلس بعدی با حضور برخی نمایندگان پای کار شکل بگیرد، آنها نیز باید خود را با مجلسی که آمده تلاش کند تا با نظارت بر اجرای قوانین و مصوبات، مشکلات مردم و کشور را حل کند، وفق و تطبیق دهند. اگر چنین نشود مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم ضعیف‌تر می‌شود.
 
وی با اشاره به اهمال مجلس یازدهم در به سرانجام رساندن طرح‌ها و لوایح گفت: یکی از معضلات و مشکلات مجلس ما در این است که مصوبه طرح و لایحه بسیار دارد اما در اجرای آنها اهتمامی دیده نمی‌شود.
باید در زمینه طرح‌ها و لوایحی که در مجلس شورای اسلامی بررسی و به تصویب می‌رسد، بازنگری صورت گیرد، اکنون قوانین مصوبی داریم که با وجود قانون بودن اجرا نمی‌شود. یک نمونه آن قانون منع استفاده از دیش ماهواره، حتی همان زمان هم که تصویب شد نتوانست اجرایی شود و اکنون این قانون بی‌ارزش شده است.
وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس باید نخست طرح یا لایحه‌ای را که قرار است به تصویب برسد بسنجند که آیا توان اجرایی دارد یا نه؟ اگر قانونی که تصویب می‌شود اجرا نشود این خود جایگاه مجلس، قانون و قانونگذار را تضعیف می‌کند تا جایی که حتی برای آن تره هم خرد نشود!
 
سردبیر روزنامه سیاست روز در ادامه صحبت‌هایش گفت: مجلس باید از ریاست محوری خارج شود چرا که این امر باعث شده تا در برخی مواقع و مسائل نظر شخصی رئیس مجلس بر جمع اعمال شود. نمونه‌هایی از‌این‌دست وجود دارد اما مجلس شورای اسلامی مجلسی جمعی و مشورتی است یعنی بر اساس دیدگاه همه نمایندگان مجلس برقرار است. رئیس مجلس وظیفه اداره آن را دارد و مناسباتی که در درون حاکمیت وجود دارد بر عهده رئیس مجلس است که البته باید آنها را در اختیار دیگر نمایندگان قرار دهد.
وی تصریح کرد: حضرت امام فرموده‌اند که مجلس در راس امور است نگفتند رئیس مجلس در راس امور است. 
ضمن آن که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای هم فرمودند: امام فرمودند «مجلس عصاره همه فضائل ملت» است دقت کنید نگفتند عصاره همه خصلت‌های ملت.
 
صفری گفت: رئیس مجلس باید فردی باشد که بتواند مناسبات مجلس را به خوبی برقرار کند و از ظرفیت‌های بالای مجلس برای اداره کشور حل مشکلات بهره بگیرد، همکاری جمعی و استفاده از تک‌تک نمایندگانی که تخصص کافی در یک زمینه به‌خصوص دارند از مسئولیت‌هایی است که بر عهده ریاست مجلس است، رئیس مجلی باید فراجناحی باشد و همه نمایندگان را در یک قاب ببیند نه آن که تنها در مسیر جریان سیاسی که به آن وابسته است قرار بگیرد.

 
محمد صفری سردبیر روزنامه سیاست روز و تحلیگر مسائل سیاسی با اشاره به لزوم تحول در مجلس دوازدهم تصریح کرد: مجلس خانه ملت است، تا زمانی که مجلس با وجود ۲۹۰ نماینده در پی حل مشکلات مردم کشور که بیشتر جنبه اقتصادی و اجتماعی دارد بر نیاید، نمی‌توان از مجلس آینده انتظاری داشت. پاشنه آشیل مجلس دوازدهم، دوری از بازی‌های سیاسی و جناحی و پرداختن به مشکلاتی است که دامن کشور را گرفته است که بخش زیادی از آنها به برخی مصوبات و قوانینی باز می‌گردد که در مجلس تصویب شده که یا اجرا نشده و اگر هم اجرا شده ناقص بوده که تاثیر منفی هم گذاشته است. بحث وظیفه قانونی و ذاتی نظارت مجلس بر عملکرد دستگاه‌ها به‌ویژه دولت و اجزای آن باید با جدیت پیگیری شود چرا که در مجالس گذشته این بخش بسیار ضعیف بوده و بلکه حتی به وسیله‌ای برای ایجاد رانت تبدیل شده است.
 
صفری در پایان تاکید کرد: باز هم می گویم که مجلس می‌تواند و باید در این دوره کارایی خود را نشان دهد تا امید‌ها تازه شود، راه دیگری نمانده، توفیق اجباری است و اگر مجلس دوازدهم چنین نکند چه‌بسا اوضاع وخیم‌تر شود و دود آن به چشم مردم و انقلاب خواهد رفت.
 

سردبیر روزنامه سیاست روز؛